4 maart wordt er weer gebakken

 

In de maanden januari en februari wordt er vanaf 2023 niet meer gebakken. De bakomstandigheden zowel voor de deegbollen en de bakoven zijn in deze twee koude wintermaanden moeilijk af te stemmen. Ook telt de leeftijd van het bakteam. Het trotseren van de kou wordt een steeds grotere opgave om op te brengen.

Het betekent dat er de eerst volgende keer weer gebakken wordt op 4 maart. De bestellijst van november 2022 schuift dan door naar 4 maart. In december zijn namelijk de afgeplatte Ooyse bollen kosteloos meegegeven.

Met het volgende mailadres, bakhuisje@leefklimaatzevenaar.nl kunt u als klant het bestelde brood annuleren en verschuiven naar de volgende bakdag. Annuleren alleen als u zelf als klant niet kunt of een vervanger. Belangrijk is het wel dat de afzegging op de bakdag zelf of ervoor gemeld wordt. Zo voorkomt u dat u niet meer op de lijst komt te staan. Voor mensen die niet op de lijst staan en toch een brood willen kopen kunt het beste om 12.30u navraag doen. Natuurlijk kunt u voor die tijd altijd een bezoek brengen aan het Bakhuisje. De bakkers staan altijd klaar om te vertellen over het ambachtelijke bakproces.

De Ooyse bol wordt ook nu weer in drie ronden gebakken. Per keer 32 bollen tegelijk. Dwz dat de oven voor elke ronde opnieuw opgewarmd dient te worden tot ongeveer 270 gr C. De eerste bakronde is klaar tussen 9u en 9.30, de tweede tussen 10u en 10.30u en de laatste ronde kan afgehaald worden tussen 12u en 12.30u. Daarna wordt er opgeruimd en het bakhuisje gesloten. Er blijven wel eens niet afgehaalde broden over, om 12.30u weten de bakkershulpen of dan nog nieuwe bezoekers een brood kunnen bemachtigen.

4 maart wordt er weer gebakken. Het Corananvirus kent geen restricties meer.De Omikronvariant blijft wel besmettelijk. Het is aan ieder hoe ermee wordt omgegaan.

 

Het bakkersteam verheugt zich weer op het samenzijn, zodat het weer een gezellige bakochtend is. 

 

 

Het bakkersteam

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten